Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Dames A1
  • Advertentie van een sponsor
Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Twitter Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Facebook Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Instagram
  • Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Dames A1
  • Sponsorkliks - Gratis sponsoren!
  • Bekijk hier onze vacatures

Nieuws

Dames A1

13-4-2018, door: de redactie

Handbal Venlo A1 dames:

Het 1ste jaar Landelijke A Jeugdcompetitie:

13 teams:

Limburg: 3 teams: Bevo, Vlug en Lenig en Handbal Venlo.
Zuid Holland: 4 teams: Savosa, Hercules, Veneco Velo, Quintus 
Noord Holland: 5 teams: SV Zeeburg,  Z.A.P., SEW, VOC, Maedilon/VZV.
Overijssel: Klink Nijland/Kwiek.

Elke wedstrijd moet er nu gevochten worden voor de winst, waar het de andere seizoenen in de Limburgse/Brabantse competitie vaak van een leie dakje ging en het maar een paar wedstrijden paar jaar er echt toe deden, moet er nu elke wedstrijd gebikkeld worden, je krijgt geen wedstrijd kado.

Verslag competitie:

Super start: van de 1ste 5 wedstrijden werden er 4 gewonnen:

1ste wedstrijd: thuis werd van Hercules gewonnen met 25-17.
2de wedstrijd: uit bij Maedilon/VZV uit werd nipt verloren met 27-26.
3de wedstrijd: thuis werd van Klink Nijland gewonnen 23-21.
4de wedstrijd: uit bij Bevo werd gewonnen met 21-29.
5de wedstrijd: thuis werd van Vlug en Lenig met 25-24 gewonnen.

Stand na 5 wedstrijden: gedeelde 2de plaats !

De volgende 10 wedstrijden ging het een stuk minder: 7x verloren, 2x gewonnen en 1x afgelast. Mede door 3 langdurige blessures en vertrek speelster naar Australië.

6de  wedstrijd: uit naar SEW: de nr. 1 Keepster Mees sloeg haar enkel om tijdens warming up en was hierdoor 7 weken uitgeschakeld. Dit sloeg in als een bom bij het team op dat moment, ook nog de pech dat er geen reserve keeper beschikbaar was. Speelsters moesten gaan keepen en dan ben je kansloos op dit niveau. Deze wedstrijd werd dan ook verloren met 16-30.
7de wedstrijd: uit naar Zeeburg werd verloren met 16-20. Paar dagen ervoor bij de training raakte Linkshoek Christy zwaar geblesseerd aan haar knie (kruisband gescheurd) en is hierdoor helaas moeten stoppen met Handbal. Sterkte Christy en een voorspoedig herstel gewenst !
8ste wedstrijd: thuis werd van VOC verloren met 22-29.
9de wedstrijd uit naar ZAP werd afgelast vanwege code oranje in Nederland. Deze wedstrijd wordt 24 Maart ingehaald.
10de wedstrijd: 17 december thuis tegen Veneco: deze wedstrijd stond geheel in het teken van Isa de rotsvaste midde opbouw van dit team, omdat ze naar Australië vertrekt begin 2018 en dus niet meer in actie komt dit seizoen. De wedstrijd werd goed afgesloten 25-19. !

Doordat vaste waarde Isa niet meer meedeed, moest er veel omgezet gaan worden en moest er anders gespeeld gaan worden, wat veel tijd kost, die er eigenlijk niet is.

11de wedstrijd: uit tegen Savosa de nummer 12 comp. werd teleurstellend verloren met 30-24. 1 licht puntje was er wel, keepster Mees maakte haar rentree.
12de wedstrijd: thuis tegen ongeslagen koploper Quintus raakte tot overmaat van ramp ook vaste waarde Rowie zwaar geblesseerd aan haar knie eveneens de kruisbanden. Revalidatie tijd 1 jaar: Sterkte Rowie en een goed herstel gewenst ! Hoeveel pech kan een team hebben in 1 seizoen. Wedstrijd werd kansloos verloren met 16-30.
13de wedstrijd: uit naar Hercules werd zeer scherp begonnen en stonden we 7-10 voor met de rust. Deze wedstrijd werd in de rust gestaakt vanwege lekkage in het dak wat voor wateroverlast zorgde op het speelveld. Deze 2de helft werd een maand later opnieuw gespeeld. De scherpte bleef gehandhaafd en er werd verdiend gewonnen met 15-26. Gelukkig maar, is de lange reis naar Den Haag (2x) niet voor niets geweest.
14de wedstrijd: thuis naar Maedilon/VZV de nr.2 werd goed gespeeld maar helaas verloren met 24-21.
15de wedstrijd: uit naar Klink Nijland in Raalte: offday en dus verloren met 28-17.
13de wedstrijd: 2de helft Hercules sterk gespeeld 15-26 gewonnen.
16de wedstrijd: thuis tegen Bevo, degelijke overwinning tegen de lantaarndrager 27-17

De contouren van de noodgedwongen nieuwe spelwijze begint langzaam zijn vruchten af te werken. Chapeau voor de trainers Anita en Erik !

17de wedstrijd: uit naar Vlug en Lenig, werd slordig begonnen 6-1 achter, wat resulteerde dat er constant achter de feiten werd aanlopen. In deze harde wedstrijd kwamen we in de 2de helft nog sterk terug (op 1 doelpunt), maar moesten we helaas toch aan het langste eind trekken. 26-23 werd er verloren.
18de wedstrijd: thuis tegen SEW: de beste wedstrijd van het jaar tot nu toe, iedereen steeg boven zichzelf uit, flitsende aanvallen zeer gevarieerd, super gesloten verdediging. In deze harde maar faire wedstrijd werd 13x 2 minuten, 3 gele en 1 rode kaart gegeven, beetje overdreven van de scheidsrechters, maar dat kon de pret niet drukken. 29-24 werd er gewonnen. Super dames !

Kwartfinale Beker: pittige loting: thuis tegen Vlug en Lenig. We waren gewaarschuwd met de wedstrijd van 2 weken geleden nog in gedachte. Moesten we vol aan de bak tegen de pitbulls van het zuiden, die de 1ste helft vol in de aanval gingen met zeer hoog tempo, daardoor hadden we de gehele 1ste helft veel moeite om bij te blijven. Ruststand 12-16 achter. De 2de helft werd zeer sterk begonnen, binnen een mum van tijd stonden we voor met 21-19 en de krachten bij de tegenstander vloeden langzaam weg, ze kregen deze 2de helft handbal les en deze helft werd gewonnen met 23-12 mede door de 2 goalgetters van vandaag Stannie en Lisa, wat resulteerde in een flitsende overwinning 35-28. Op naar de halve finale !

19de wedstrijd: 18 maart thuis tegen S.V. Zeeburg werd de goede vorm doorgezet. Er werd makkelijk gewonnen 36-23 van het zwak verdedigende Zeeburg. Met deze overwinning kwamen we weer in Top 5. Gedeeld 5de met Z.A.P. Top dames !

24 Maart: 9de wedstrijd: inhaal: Uit naar Z.A.P. in verweggistan Breezand 11 km onder Den Helder. (vanwege code oranje afgelast toen) Topper voor de 5de plaats, beide staan op 18 punten uit 18 wedstrijden. Om 13.45 uur was het al verzamelen in Venlo. Start wedstrijd 18.30 uur De dames hadden de lange rit nog een beetje in hun benen zitten, begin was slordig en er werden veel kansen gemist in de 1ste helft. 2-0, 5-2, 6-5 achter maar er werd goed terug geknokt. Ruststand 8-8. De 2de helft begonnen ze weer goed, zoals vaker. Er werd met 11-9, 15-13 en 17-15  voor gestaan, maar de tegenstander kwam sterk terug 20-20 en dat was 1 minuut voor tijd. Jammer genoeg ging de laatste aanval er niet in en bleef het 20-20. Er had meer in gezeten, maar aan de andere kant mag je blij zijn dat je punt pakt met maar 20 doelpunten, 2 uitblinkers waren er vandaag de beide keepsters. 15 April over       3 weken pakken we ze in Venlo. Dat was me een dagje voor de dames 13.45 uur vertrokken en om 0.30 uur thuis.

Paasweekend: VRIJ

8 April: uit naar VOC Amsterdam
15 April: thuis tegen Z.A.P.
22 April; uit naar Veneco Velo
29 April: thuis tegen Savosa
6 Mei: uit tegen Quintus

 

 

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op type nieuws

Archief