Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Het paasweekend brengt Handhaving.
  • Advertentie van een sponsor
Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Twitter Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Facebook Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Instagram
  • Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Het paasweekend brengt Handhaving.
  • Sponsorkliks - Gratis sponsoren!

Nieuws

Het paasweekend brengt Handhaving.

18-4-2017, door: de redactie

 

 

Op papier was de wedstrijd van afgelopen zaterdag er een van twee ploegen die niets aan elkaar onder doen. Het wedstrijdverloop liet dit ook duidelijk zien, met twee ploegen die niet altijd het allermooiste handbal lieten zien, maar wel met het mes tussen de tanden er een spannende strijd van maakten. Een mindere fase van onze heren brengt in de eerste helft een voorsprong voor Tachos die uitloopt tot een 8-12 achterstand. Deze wordt tot aan de rust door onze mannen weggepoetst tot een 11-13 russtand.


Na de rust weet Cabooter HandbaL Venlo/Swift 2000 geen echte vuist te maken en verzuimt bij 23-24 de gelijkmaker af te dwingen wat uiteindelijk resulteert in een 24-26 eindstand in het voordeel van Tachos. Hiermee voorkwam de ploeg uit Waalwijk dat de mannen van trainer Robin Gielen al vroegtijdig handhaving zeker stelden. 

Het uitvallen van rechter opbouwer Guus Killaars met een enkelblessure gaf het trainersduo een flink pak huiswerk in het paasweekend om tijdens de wedstrijd tegen Hellas evengoed sterk voor de dag te komen. 

 

Op tweede paasdag was de gouden regel: winnen en handhaving zekerstellen. Vanaf de eerste minuut werd met fel, maar fair, spel Hellas flink onder druk gezet. De duidelijke boodschap was dat de punten hoe dan ook in Venlo zouden blijven. De Hagenezen lieten zich door randzaken afleiden en verzaakten om hun eigen spel te spelen waardoor de touwtjes in Limburgse handen bleven. 

Dat de grip maar minimaal was bleek gedurende de wedstrijd waar een voorsprong van 5 doelpunten nog bijna werd weggepoetst door Hellas. Maar door op karakter te blijven spelen wisten onze heren met een laatste goede aanval de wedstrijd in het slot te gooien. Met een 25-23 overwinning is directe handhaving in de eredivisie een feit. 

 

Niet alleen Cabooter HandbaL Venlo/Swift2000 heeft dit weekend gewonnen, ook het publiek dat de beide wedstrijden heeft bezocht heeft gewonnen met twee wedstrijden vol strijd, emotie en spanning. 

 

De hele selectie en staf willen een speciaal woord van dank geven aan onze oudgedienden Jos Arnoldussen, Mat Rongen en Rik Boots, met hun hulp en inzet hebben we van de nacompetitie een succes kunnen maken. De laatste wedstrijd zal aanstaande zaterdag worden gespeeld in Rotterdam tegen HaRo.

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op type nieuws

Archief