Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Vertrouwenscontactpersoon
  • Advertentie van een sponsor
Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Twitter Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Facebook Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Instagram
  • Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Vertrouwenscontactpersoon
  • Sponsorkliks - Gratis sponsoren!
  • Bekijk hier onze vacatures

Nieuws

Vertrouwenscontactpersoon

27-10-2017, door: de redactie

HandbaLVenlo wil een vereniging zijn waarin handballende leden, ouders, scheidsrechters, vrijwilligers en bezoekers zich veilig en welkom voelen. Dat ligt allereerst in handen van die leden, ouders, scheidsrechters, vrijwilligers en bezoekers zelf. Hun concrete gedrag is van invloed op de veiligheid en het gevoel van geborgenheid van anderen.

 

Soms komt het voor dat er een situatie ontstaat waarbij iemand zich onveilig voelt en waarbij grenzen overschreden zijn. In zulke gevallen zou het goed zijn om bij een persoon terecht te kunnen die luistert en die niets doet zonder eerst te overleggen met betrokkene over wat de beste oplossing voor het probleem zou kunnen zijn. Een vertrouwenspersoon is zo iemand. De vertrouwenspersoon is deskundig, kan objectief adviseren en desgevraagd ondersteunen waar nodig. De vertrouwenspersoon wordt benoemd door het bestuur maar maakt geen onderdeel uit van het bestuur. Er is sprake van een onafhankelijke positie. 

De werkwijze van de vertrouwenspersoon wordt gekenmerkt door omzichtigheid en vertrouwelijkheid en kan bestaan uit advisering, begeleiding en/of bemiddeling. Daar waar mogelijk stimuleert de vertrouwenspersoon zelf een oplossing te bewerkstelligen. De vertrouwenspersoon is zelf geen hulpverlener en verleent geen actieve nazorg, maar is primair aanspreekpunt en verwijzer. Als er over oplossingen moet worden besloten is dat een zaak van de verschillende organen en commissies binnen de vereniging. Dit onder eindverantwoordelijkheid van het bestuur. Moniek van Aarssen is de vertrouwenspersoon binnen HandbaLVenlo.

Contactgegevens Moniek van Aarssen:            moniekvanaarssen@live.nl

                                                                                  06-12325163

 

 

 

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op type nieuws

Archief