Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Reanimatie cursus
  • Advertentie van een sponsor
Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Twitter Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Facebook Volg Cabooter Group-HandbaL Venlo op Instagram
  • Cabooter Group-HandbaL Venlo - Nieuws: Reanimatie cursus
  • Sponsorkliks - Gratis sponsoren!
  • Bekijk hier onze vacatures

Nieuws

Reanimatie cursus

19-3-2018, door: de redactie

Beste leden en ouders van leden, 

 

Het zal je maar gebeuren, je bent alleen in de sporthal en een lid is in accuut gevaar. Er moet gereanimeerd worden maar hoe doe je dat? Je ziet dat het slachtoffer snel achteruit gaat maar hulp is ver weg.

Je hoopt natuurlijk niet met zulke situaties geconfronteerd te worden maar we mogen er niet vanuit gaan dat het niet kan gebeuren. Niet alleen in de sporthal, ook op straat of in huis kan het voorkomen dat iemand je hulp hard nodig heeft. Immers uit onderzoek is gebleken dat hulpverlening aan dit soort slachtoffers vaak levensreddend kan zijn.

De eerste minuten bij een calamiteit zijn cruciaal maar hulp is vaak aangewezen op “leken”.  De persoon die je zojuist gered hebt zal dan heel blij zijn dat jij in de buurt was die kan reanimeren en een mensenleven heeft gered.

In overleg met één van onze sponsors, NoLiMid,  kunnen wij jullie een uniek aanbod doen.

Graag willen wij leden en ouders van leden een volwaardige gecertificeerde reanimatie cursus laten volgen. Normaal kost een reanimatiecursus € 35,- per persoon. Voor onze leden, of ouders van leden, die zich inschrijven vergoedt HandbaL Venlo € 10,-. Eigen bijdrage is dus slechts € 25,-. Iedereen die de cursus succesvol afrond, doet HandbaL Venlo € 2,50 in de collectebus.voor de hartstichting. Indien je aanvullend bent verzekerd bij je eigen ziektekostenverzekeraar is er een mogelijkheid dat je de kosten geheel of gedeeltelijk kunt declareren.

Op maandag 9 april zal NoLiMid de opleiding verzorgen in het Energa Sportcafe. Beide avonden is er ruimte voor maximaal 10 cursisten. Ben er dus op tijd bij voor de aanmelding want vol=vol. Eerder hebben wij ook 10 april aangegeven als datum. Deze avond kan niet doorgaan i.v.m. de bekerwedstrijd van dames 1.

 

Aanmelden is mogelijk door een mail te sturen naar breedtesport@handbalvenlo.nl. Vergeet niet je naam te vermelden en de eventuele voorkeursdatum. Indien beide avonden mogelijk is geef dat dan even aan. Gegevens voor betaling worden verspreid onder de ingeschrevenen.

 

Vond u dit artikel nuttig / interessant? Ja / Nee

Filteren

Op type nieuws

Archief

JUBILARISSEN HANDBAL VENLO 2020

27-11-2020, door: de redactie
JUBILARISSEN HANDBAL VENLO 2020

Afgelopen woensdag avond heeft onze voorzitter Geert Meerts een rondje gemaakt om in de huidige Corona situatie de jubilarissen toch in het zonnetje te zetten.

Als handbaL Venlo hebben we dit jaar 4 jubilarissen.

Mariët Ebus: 40 jaar lid:

Mariët is  van Eksplosion Tegelen over gekomen. Heeft daar 1 jaartje gehandbald.

Lang bij DS1 gespeeld maar ook nog een hele tijd in DS2.

Daarna is zij begonnen met training geven, Bij de D jeugd. Jarenlang heeft zij de B jeugd, succesvol getraind én gecoached. Met als bekroning het Nederlands kampioenschap in 2010.

Ook veel success gehad met beachhandbal.

Onuitputtelijk waren haar zelfbedachte spellen voor trainingen en/ of teamweekendjes.

Zij is ook bijna al die tijd coördinator van de B jeugd geweest.

Heeft Paul leren kennen via het handballen. En ook haar 3 kinderen hebben jarenlang bij Loreal/ HandbaLVenlo gespeeld.

Gaat met Ex DS al meer dan 25 jaar een weekendje weg.

Is tijdens de carnaval lid van het Plasgilde, voor meer info hierover moet ik doorverwijzen naar Mariët zelf. Hiervan weet ik niet alle ins en outs. Deze wil ik ook niet weten

Benjamin Maas: 25 Jaar lid

Begonnen met handballen op 11 jarige leeftijd in de C. Onder leiding van Hans Lankreijer en Jan Aerts. Daarna via de diverse jeugdteams naar HS1

Verschillende Nederlandse kampioenschappen met als bekroning de kans om naar het Limburgs team en Nederlands team te mogen.

In HS1 onder William 7 top jaren gehad. Altijd team captain geweest.  Na stoppen bij HS1, trainer/ coach van de jongens B geweest en ook nog van de DS2.

In zijn vrije tijd ook nog actief bij het jeugdkamp betrokken geweest.

Nu vooral bezig als voorzitter van de Topsportcommisise binnen HandbaL Venlo.

Vindt dat hij veel te danken heeft aan Loreal/HandbaL Venlo. Handballen  is binnen zijn familie een algemeen gemeen goed geworden. Hij hoopt dat zijn kinderen straks als ze wat ouder zijn ook voor het handballen kiezen.

Annelie Thijssen: 40 jaar lid:

Ze werd lid toen ze 6 jaar was ( geb.02-05-1974)  Bij de mini’s.

Annelie was een talent waar “Loreal” veel plezier van heeft gehad.

Ze speelde volgens mij al op jonge leeftijd (16-17) in ons eerste damesteam.

Annelie is onze club altijd trouw is gebleven. Ze had hoge ogen kunnen gooien op een hoger niveau.

Uiteindelijk bereikt ze met dames 1 ook de eredivisie.

Ze zet zich ook in voor de jeugd van Cabooter/HandbaL Venlo.

Vroeger met de organisatie en deelname  van het jeugdkamp, Miami Vice.

Annelie is lid van de Topsport commissie geweest, de laatste jaren zet Annelie zich in voor de sponsorcommissie, wat ze volgens mij heel gedreven doet. Annelie is wat je noemt een echte MVA (een manusje van alles). Van werken in het sportcafé tot helpen bij jeugdkampen en toernooien. Noem maar op. Niets is te veel voor haar.

Tevens is ze ook trainster van één en soms wel meerdere jeugdteams.

Al met al een kanjer waar we als club zuinig op moeten  zijn.

Het siert Annelie dat zij enorm veel doet, het liefst op de achtergrond. Vandaar ook dat ze niet op de foto wilde. Daarom de foto van het bosje bloemen.

Nicole Körber: 25 jaar:

 

Na 3 jaar fanatiek turnen is Nicole in navolging van vriendinnetjes en klasgenoten gaan handballen bij Loreal. Hier heeft ze meteen haar draai gevonden. Trainen-wedstrijden-school handbal. Het kon niet op. Ook bij de Nederlandse jeugdkampioenschappen meegedaan.  

Heeft veel genoten van de jeugdkampen, waar ze eerst als speelster en later ook als begeleiding heeft meegeholpen.

Heeft haar man René leren kennen via de vereniging. René was destijds trainer van haar broer Rik.

Samen met René ook veelal geholpen bij diverse spelletjes zoals bijvoorbeeld Miami Vice, waar ze als posten altijd veel plezier aan beleefd hebben.

Ook enkele jaren redactielid van ons Inside Magazine geweest

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alle Jubilarissen van harte proficiat namens Bestuur en leden van HandbaL Venlo

Geert Meerts