FORTES VENLO

FORTES VENLO

HC Groot Venlo gaat verder als Handbalvereniging Fortes Venlo

 

Namens het gezamenlijke bestuur presenteren wij met grote trots de nieuwe naam van onze nieuwe club!

De naam, ons manifest, de kleuren en alle andere elementen staan voor wie wij zijn. De club bestaat uit ons allemaal, wij zijn de club!

Wij kijken er ontzettend naar uit om samen met jou verder te bouwen aan de toekomst. Een mooie toekomst voor de handbalsport én het verenigingsleven in Venlo.

Wij gaan voor de TOP, als één Team, blijven Ontwikkelen met veel Plezier!

 

Lees hieronder de nieuwe naam die we vanaf seizoen 2024-2025 zullen gaan voeren én de bijbehorende achtergrondinfo!

En vergeet bijbehorend filmpje niet te bekijken 😉

https://youtu.be/i4WalNxFTnA

 

Met sportieve groet,

Benjamin Maas

Voorzitter

 

Vanaf seizoen 2024-2025 gaat HC Groot Venlo verder door het leven als Handbalvereniging Fortes Venlo. Het startsein van de fusie tussen voormalig HandbaL Venlo en Handbalvereniging Blerick (HVB). 

Een nieuwe start met veel bekenden van beide kanten van de Maas. Een vereniging gericht op ambitie én plezier.

 

Een zoektocht naar onze identiteit. Wie zijn we nou echt?

Om achter de kern van ons bestaan te komen zijn we afgelopen jaar flink bezig geweest met diverse sessies met leden en betrokkenen. Zo hebben we samen met alle werkgroepen die bij de fusie zijn betrokken gekeken naar ons karakter welke we hebben bepaald door middel van archetypes. We hebben er gezamenlijk twee gekozen: De moeder, welke staat voor harmonie, veiligheid, waardering en het thuisgevoel. En de Krijger, welke staat voor ambitie, willen winnen en ontwikkelen. Een combinatie die ons perfect past.

 

Samen op zoek naar de perfecte naam

Ook de nieuwe vereniging is van ons allemaal, daarom hebben we alle leden uitgenodigd om mee te brainstormen in het bedenken van een nieuwe naam. Na een succesvolle sessie en een actieve WhatsApp groep zijn daar maar liefst 42 inzendingen uitgekomen. Deze heeft de werkgroep terug weten te brengen naar 9 namen in 4 verschillende categorieën. Na een presentatie aan het bestuur en een stemming is de naam Fortes Venlo gekozen als de nieuwe naam voor onze gezamenlijke vereniging.

 

Waarom kiezen we voor de naam Fortes Venlo? 

Fortes Venlo, afgeleid van het Latijnse “De sterken, de dapperen”, staat voor kracht en saamhorigheid. Het benadrukt zowel het individu maar laat ook zien dat je als team nog sterker bent. Er zit in Fortes een gevoel van historie, traditie en cultuur in verweven. De naam bekt lekker (net als Vodafone of Bakker Bart) en is uniek binnen de handbalsport en sport in het algemeen in de regio. Maar de naam heeft ook een diepere betekenis.

 

De keuze voor Fortes is geïnspireerd op de rijke historie van Venlo en Blerick als ommuurde vestingstad sinds de 14de eeuw. Het staat symbool voor het sterke fundament en het beschermen van elkaar en de stad, met verwijzingen naar de verdedigingswerken in de vorm van forten die een krachtige verdedigingspositie vormden.

 

En dat zien we terug in het logo en de overige vormgeving

Het logo van Fortes is opgebouwd vanuit het fundament van deze forten, vanuit de herkenbare vijfpunt die ook, niet toevallig, terug te vinden is op de vlakken van een handbal.

 

Het beeldmerk bevat kenmerken van het fort, de bastions (aanvalspunten van een fort), en de letters F en V. Als je goed kijkt zie je subtiel een verborgen krijger. De kleuren blauw en fel rood zijn eigentijdse vertalingen van de kleuren uit het wapen van de Gemeente Venlo, symboliserend voor kracht, vertrouwen, bescherming en aanvallen. Dit alles combineert in een stoer en sportief uiterlijk, wat natuurlijk belangrijk is als we onze tegenstanders willen imponeren.

 

Handbal in Venlo, de regio, nationaal en zelfs internationaal als een sterk merk

We gaan de handbalsport en onze vereniging neerzetten als een krachtig merk. Een merk waar iedereen bij wil horen. Waar je kansen krijgt. Waar je kunt spelen, groeien en winnen. Binnen en buiten de lijnen!

 

Op naar een mooie en sportieve toekomst!

 

 

 

 

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Samen sterk, Samen Vooruit, Samen HandbaL Venlo