RENÉ BAUDE

RENÉ BAUDE

Cabooter HC Groot Venlo stelt René Baude aan als nieuwe trainer

 

Cabooter HC Groot Venlo is verheugd René Baude te presenteren als nieuwe hoofdtrainer van de damesselectie.

 

Geboren in Oost-Duitsland, maar in zijn jeugdjaren al verhuisd naar de grensregio, is hij thans woonachtig in Waldniel-Schwalmtal, op korte afstand van Venlo. Als jeugdspeler werd René geselecteerd voor de nationale Duitse jeugdselectie, maar een tweetal kruisbandblessures zette een streep door zijn actieve handbal carrière.

Deze blessures vormden tegelijkertijd het begin van zijn trainersloopbaan. Als handbaltrainer heeft hij in het handbalgekke Duitsland inmiddels een indrukwekkende staat van dienst opgebouwd. René is al geruime tijd in het bezit van de A-licentie van de Duitse Olympische Sportbond. In de afgelopen 25 jaar heeft hij als trainer succesvol gewerkt bij diverse damesteams uitkomende in de 2e en 3e Bundesliga. Zo werkte hij ondermeer in de jeugdopleiding van BVB Dortmund, waar hij het 2e team en de A-jeugd onder zijn hoede had. Hij was hoofdtrainer bij TV Beyeröhde in de 2e Bundesliga en promoveerde zowel met VT-Kempen als TV-Lobberich naar de 3e Bundesliga.

 

Op dit moment is hij hoofdtrainer bij TV-Aldenkerk, uitkomende in de 3e Bundesliga, waar hij naast het 1e damesteam, ook de A-Jeugd traint en eerder ook de B-jeugd. Met deze jeugdteams bereikte hij eervolle 3e plaatsen in de Jeugd-Bundesliga. Afgelopen jaar werd hij kampioen met zijn team, maar werd er door de vereniging gekozen om niet te promoveren. Op dit moment staat hij met zijn team wederom bovenaan in de 3e Bundesliga.

 

In het dagelijkse leven is hij werkzaam als Mastercoach in het mede door hem opgerichte  bedrijf WeQ-Sports. Hij helpt daar, samen met andere trainers, jonge ambitieuze talentvolle handballers uit heel Duitsland, door middel van individuele trainingsprogramma’s, met hun weg naar de top.

 

Juist de brede ervaring, vanuit zijn professionele werk en als trainer, als ook zijn successen met dames- en jeugdteams, maakt dat René een uitstekend profiel heeft voor het  hoofdtrainersschap bij Cabooter HC Groot Venlo, straks Fortes Venlo. Met de aanstaande fusie, het verbreden van de talentenpool en de wens om de eigen jeugdopleiding verder te ontwikkelen, liggen er grote uitdagingen in Venlo voor hem klaar.

Uitdagingen waarvan het bestuur overtuigd is deze samen met René aan te kunnen!

 

René zelf geeft aan heel veel zin te hebben in de nieuwe uitdaging. Hij ziet het echt als een samenwerking waarin zowel trainer als club elkaar iets te bieden hebben: Zijn jarenlange ervaring in tophandballand Duitsland en HC Groot Venlo bieden hem de mogelijkheden om met de Nederlandse top te kunnen werken en ook Europees actief te zijn!

 

We kijken er naar uit hem aan de slag te zien en wensen hem heel veel succes hier in Venlo!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Samen sterk, Samen Vooruit, Samen HandbaL Venlo