VERNIEUWD TOPSPORTKADER

VERNIEUWD TOPSPORTKADER

Als vereniging zijn we aan het door ontwikkelen op veel verschillende vlakken. Onze doelstelling is om op basis van de geboekte progressie in de afgelopen jaren verder door te bouwen en Venlo als handbalhoofdstad van Nederland op de kaart te zetten.

 

 

Opleiding en een duurzame aanwas vanuit de jeugd, samenwerking met de partners in de regio én de breedtesport zijn daarvoor cruciaal. Het verder professionaliseren van het handbaltechnisch plan ligt daaraan ten grondslag. Dit zal worden vormgegeven door een integraal technisch kader rondom Dames 1, en de opleidingsteams van Dames 2 en de A-jeugd. Vanuit hier gaat de lijn verder de club in naar zowel de jeugdafdeling alsook de breedtesport. We zijn dan ook zeer verheugd met de aanstelling van een sterk nieuw technisch team.

 

 

Naast hoofdcoach Robin Gielen zal Rob van den Akker de rol van assistent-trainer voor Dames 1 op zich nemen, terwijl hij ook zijn bijdrage zal leveren aan de trainingen voor de verschillende opleidingsteams (talentenpoule). Met Rob komt ook Bas de Gier over, welke de trainingen van de A1 voor zijn rekening zal nemen. Verder hebben we Marcel van Lier aan boord als trainer/coach van Dames 2, terwijl Jeroen Diebels de rol van trainer/coach voor de A1 op zich zal nemen. Een sterke uitbreiding richting de toekomst van een ambitieus team rondom de speelsters, met een duidelijke focus op duurzaam tophandbal in Venlo.

 

Wij stellen aan jullie voor:

 

Robin Gielen is binnen de club natuurlijk al bekend, hij gaat alweer zijn 7de seizoen in met onze dames1. Hij is vader van twee dochters, woont in Bocholt (B) en heeft zelf op hoog niveau gehandbald. Hij heeft als speler bij Rapiditas, Sittardia, VFL Hameln, Bevo HC en Houthalen heel wat wedstrijden op hoog niveau op zijn naam staan. Met daarbij opgeteld nog zo’n 80 interlands. Als trainer liep de weg via Rapiditas, Achilles Bocholt, Bevo Hc en de mannen van Venlo naar onze dames 1, zo’n 6 seizoenen geleden. Robin zal komend jaar geassisteerd worden door Rob vd Akker en samen met hem en de dames weer op jacht gaan naar de prijzen.

 

Rob vd Akker woont met vrouw en kinderen in Mill. Tot zijn 17de speelde hij bij DOS 80 in Heesch en schopte het daar tot heren 1. Na zijn overstap naar MHV 81 in Mill speelde hij 10 jaar in heren 1 op 1ste divisie niveau, daarrna is hij gestart met het trainen/coachen van ds1 van MHV’81 die hij in 6 seizoenen van de hoofdklasse naar de 1ste divisie bracht. Hij heeft duidelijk een lange termijn doel, is tactisch zeer oplossingsgericht en houdt van het moderne handbal. Hij zal zijn bijdrage leveren aan dames 1, maar zeker ook aan de opleidingsteams.

 

Dames 2 komt komend seizoen onder leiding van Marcel v Lier. Deze Groot Venlonaar (Tegelen) en reporter van onze mediapartner ‘De Limburger’  vormt met zijn vrouw en twee zonen een waar handbalgezin. Zo’n 25 jaar stond hij zelf tussen de lijnen van HV Eksplosion’71. Sinds 1999 trainde hij eerst de dames en later de heren alvorens hij in 2011 overstapte naar BSAC Maasbree. In vijf jaar tijd leidde hij daar het eerste damesteam van de 2de klasse naar de 2de divisie. Hij ziet zijn rol vooral als verbinder met de focus op beleving, synergie en bovenal handbalplezier. Ook kijkt hij uit naar de samenwerking met de andere damesteams, de talentvolle jeugd, de trotse bekerwinnaar en de toekomstige landskampioen. Hij zal daarin geassisteerd worden door Bas de Gier.

 

Bas de Gier zal komend jaar shinen als trainer van ds2 en dames A1. Hij was voorheen assistent bij Rob bij MHV Mill en woont met vrouw en twee kinderen nog altijd in Mill. Als docent Lichamelijke Opvoeding op het Udens College VMBO is hij dagelijks met sport en de jeugd bezig. Zelf begon hij met handballen bij Helios’72 in Uden. In de A-jeugd werd daar samengewerkt met MHV’81 en was de overstap snel gemaakt. Zijn carrière binnen de lijnen eindigde na 6 jaar met heren 1 in de top van de 1ste divisie.  Al snel werd hij assistentcoach en trainer bij DS1 van MHV’81, een mooie samenwerking met Rob van den Akker. En dan nu dus na meer dan 15 jaar naar een nieuwe club. Bas is altijd goed voorbereid en zeer vooruitstrevend. Af en toe zal hij op de bank verschijnen, maar hij zal zich vooral richten op de trainingen van DS2 en de A jeugd.

 

Als ass.trainer/coach voor de A jeugd stellen we graag een oude bekende voor, Jeroen Diebels. Hij begon ooit zelf met handballen bij Breetonsport in Maasbree maar is inmiddels binnen zowel HandbaL Venlo als ook HV Blerick goed bekend als speler, trainer en Bondsscheidsrechter. Halverwege het vorige seizoen nam hij ds2 over, waar we hem nog altijd erg dankbaar voor zijn. Komend seizoen zal hij als coach bij de wedstrijden van de A1 aanwezig zijn en als assistent trainer Bas ondersteunen bij de wekelijkse trainingen.

 

Mark Saris zal als trainer van de A2 aan de slag gaan. Mark is een ‘kind van de club’ van HV Blerick. Naast zelf zo’n beetje in alle jeugdteams gespeeld te hebben, heeft hij ook als trainer al de nodige teams opgeleid. Met als hoogtepunt de dames A van Blerick welke vorig jaar, geheel tegen de verwachtingen in, kampioen werden. Met Mark hebben we een ervaren local die de rij toppers sluit.

 

Verdere ondersteuning zal worden ingevuld door Hay Hendrikx (teammanager ds1), William Konings (coördinator ds1/talenten), Marieke Kemp (teammanager ds2) en Paul Bouten (coördinator ds2/talenten).

 

We zijn verheugd met dit integraal technisch kader het nieuwe seizoen in te gaan en zeker ook een mooie toekomst veilig te stellen. Heren en dame, succes!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Samen sterk, Samen Vooruit, Samen HandbaL Venlo